www.francobvba.be is een site gemaakt door Franco Bvba voor copyright info@francobvba.be
Home.

Historie.

Grondwerken.

Landbouwwerken.

Schotten en rijplaten.

Bereikbaarheid.

Contact.

Vacatures.Canadezenstraat 101 - 8380 Lissewege
Tel. GW: 050/42.72.00 - Tel. LB: 050/41.66.26
Fax: 050/55.04.24 - BTW: BE 0422.766.085
Info@francobvba.be - www.francobvba.be
De start van een dynamisch familiebedrijf

In het begin van 1982 beslist Gerard Franco om samen met zijn zoon Eric vanuit de ouderlijke boerderij te Uitkerke een eenmanszaak op te richten, gespecialiseerd in het rooien van suikerbieten. Daarmee legt hij de basis van het huidige bloeiende Familiebedrijf.
Als gevolg van de expansie van de haven van Zeebrugge ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor de jonge firma. Door zich ook op grondverzet te gaan toeleggen, is de onderneming het ganse jaar verzekerd van voldoende werkopdrachten. In 1985 bereikt Franco G en Zoon BVBA een mijlpaal door de aankoop van een eerste kraan. Hiermee krijgt het grondverzet, naast de landbouwwerken , een steeds belangrijkere plaats binnen de onderneming.

Uitbereiding

Vanwege de voorspoedige groei verhuist het bedrijf in 1988 van Uitkerke naar de Canadezenstraat te Lissewege waar een eerste hangaar wordt gebouwd. Een tweetal jaar later wordt nog een 2de hangaar gebouwd en in de daarop volgende jaren breidt zowel het personeelsbestand als het machinepark zich gestaag uit. Begin 2011 opent de firma een nieuw bureel voor een optimale voorbereiding naar de toekomst. Alsook wil de firma in de nabije toekomst een nieuwe loods bouwen op een industrieterrein in Dudzele om de verdere vooruitgang van het bedrijf te verzekeren.